Recensies

Uiteindelijk doe je het allemaal zelf, maar met een soort routeboek van Diana!

Half november begon in met Allemaal Ik.

Nadat ik twee jaar geleden voor de derde keer moeder werd, leek ik mezelf een beetje verloren te zijn. Via via kwam ik met Luisterkind in aanraking en hier was ik zo enthousiast over dat ik de opleiding ben gaan doen.
Aan het eind van de opleiding voelde ik me een ander mens. Toch bleef er onzekerheid en een groot vraagteken over waar ik nou precies heen wil en dat bleef me van de wijs brengen.

En toen: won ik Allemaal Ik!

Elke week leek er een vraag aan bod te komen die me op een of andere manier op dat moment bezig hield en dus aandacht mocht krijgen. Door met elke vraag bewust bezig te gaan en daadwerkelijk stil te staan bij bepaalde vraagstukken heb ik mezelf weer een beetje beter leren kennen. Confronterend ook af en toe, maar door elke vraag aan te gaan kom je er wel achter hoe je denkt en hoe je naar de wereld om je heen kijkt. Soms is dat goed, soms mag dat anders.

Als ik nu na acht weken kijk naar hoe ik naar mijzelf kijk en naar het begin van het programma is er echt al wel wat verschil.
De skype sessie was ook heel verhelderend. Uitspreken waar je tegenaan loopt en Diana die je dan heel nuchter even een zetje in de goede richting geeft.

Ik ben er inmiddels achter dat je vanuit jezelf zo veel kan veranderen en dat dat moeilijk is als je het in één keer wil doen. Doordat je elke week een vraag krijgt wordt dat proces voor je in stukjes geknipt.
Uiteindelijk doe je het allemaal zelf, maar met een soort routeboek van Diana!

Evelien

En kijk ik reikhalzend uit naar de volgende zes weken.

Ik volg inmiddels zes weken het online-programma Allemaal Ik. Ik ben hiermee gestart omdat ik het gevoel had mezelf helemaal kwijt te zijn. Ik wist niet meer wat ik wilde, welk pad ik mocht volgen, wat echt mijn diepste wensen zijn en het lukte mij niet meer om keuzes te maken omdat ik niet meer het verschil voelde tussen wat ik wil en wat ik doe omdat dit van mij word verwacht. Ik wist gewoon eigenlijk niet meer goed wie ik echt ben.

Eigenlijk begon ik dan ook aan dit programma met een heleboel wensen, maar eigenlijk had ik geen verwachtingen omdat deze gevoelens en behoeftes zo diep zitten dat ik verwachtte dat dit niet te realiseren zou zijn. Vanaf dag 1 is het mij dan ook gelukt om eigenlijk gewoon los te laten en het op mij af te laten komen. Ik heb mijzelf beloofd dat ik mij voor de volle honderd procent zou inzetten en zou meedoen en dat ik niet op voorhand zou gaan piekeren of twijfelen over het eindresultaat. Ik wilde vooral eerlijk zijn omdat ik vooral een eerlijk antwoord wilde op de vraag wie ik echt ben.

En eigenlijk is dat ook wat er gaandeweg de weken is gebeurd. Ik ben door Diana geprikkeld en getriggerd om na te denken over de verschillende facetten die ik ben. Door aan het denken gezet te worden over ogenschijnlijk simpele vragen, merk ik dat ik diepere lagen in mezelf raak. Ik leer wie ik ben, wat ik wel fijn vind en wat niet. Hoe ik mezelf heb aangepast aan het leven, waarom ik bepaalde activiteiten wel leuk vind, maar waarom ik bepaalde verplichtingen niet fijn vind. Niet aan de oppervlakte, maar echt met de billen de bloot. Dus eerlijk en daardoor ook confronterend, maar zeker ook verhelderend. Maar juist omdat ik niets te verliezen heb en alles te winnen, geeft dit mij stukje bij beetje meer kennis van wie ik ben en uit welke facetten ik eigenlijk besta. En kijk ik reikhalzend uit naar de volgende zes weken.

Geplaatst door: Gesina

Wat ik wel al weet is dat ik nu veel beter 'nee' kan zeggen!

Op dit moment ben ik al acht weken bezig met de cursus ‘Allemaal ik’ . Acht vragen en een Skype sessie rijker.
Na een rot periode, dat mijn lichaam mij in de steek liet, kwam deze cursus goed van pas.
Op advies van de arts, moest ik meer aan mijzelf gaan denken. Laat dit nu het thema zijn waar deze hele cursus om draait! 

Via deze weg ga je werken aan je eigen ik. De antwoorden en vragen liggen tenslotte ook bij jezelf. Zo leer je hoe je naar jezelf kunt luisteren en wat je wil en niet!

De cursus is nog niet afgelopen, dus ik ben er nog niet. Wat ik wel al weet is dat ik nu veel beter ‘nee’ kan zeggen!
Mama/Oma zei nooit nee namelijk. Nog veel te leren en te doen, maar het begin is er!
Dankzij Diana, de cursus, inzicht en het boekje!!!
Ga ook aan jezelf denken en werken en zeg ja…..dat wil ik, allemaal ik!!!!

Groetjes Sandra Hovenier

Ik ervaar inmiddels hoe fijn het is om mijn eigen pad te lopen

Allemaal Ik, vandaag les 11 in de mail gekregen. Alle lessen hebben me iets gebracht, van grote tot kleine inzichten. Het gevoel bij les 1, wat wil je met dit programma bereiken, is me erg bij gebleven. Wat ik voor mezelf wilde viel me zo helder binnen en ik voelde een enorme drive. Een mooie basis voor de start van het programma. Ik was al een stukje op weg met ruimte maken voor mezelf. De lessen waren daarin een mooie bevestiging en ondersteuning. Aha momentjes en zo-kan-het-ook momentjes. De grootste stap is het communiceren over mijn wensen voor de dag die voor me ligt. Helderheid hierover zorgt ervoor dat de dag in een fijne flow verloopt met de mensen om mij heen. Waar het voorheen nog wel eens haperde.

De les over angst deed ook iets met me. Ik realiseerde me hoe moeilijk ik het vond om mijn weg te gaan, bang om mensen kwijt te raken. Hier heb ik wel een stuk in los kunnen laten. Ik ervaar inmiddels hoe fijn het is om mijn eigen pad te lopen. Ik weet dat dat nog wat meer zou kunnen, work in progress zeg maar. Af en toe pak ik weer eens terug naar een les en ik heb er nog twee te gaan. Heerlijk om even de tijd te nemen om uitgebreid bij jezelf stil te staan. Alleen dat geeft al ruimte.

 

Groetekus,

Annette Oostelbos